Home » Australian Coopers Dark Ale en Best Extra Stout Limited Edition

Australian Coopers Dark Ale en Best Extra Stout Limited Edition

Australia

по Djons

Een andere brouwerij waarvan ik veel verschillende bieren heb geproefd, maar om de een of andere reden uitsluitend en ander vintage spul heb geschreven, is Coopers uit Australië. Coopers is gevestigd in Adelaide en is een onafhankelijke brouwerij in familiebezit. De plaatselijke bevolking beschouwt het natuurlijk als een “grote brouwerij” en dus als “jakkes”, maar ik daarentegen vind het erg lekker wat ze brouwen.

Ja, deze bieren hebben voor het merendeel geen wow-effect, maar ze zijn goed en plezierig. Met hun filosofie, hun aanpak, doet Coopers denken aan onze IPC. Bovendien ondersteunen zij thuisbrouwers en produceren zij diverse concentraten voor thuisbrouwen. Interessant is dat de importeur van dit bier het bedrijf is dat MPK exporteert (exporteerde?) naar Australië.

Terwijl je nog steeds Coopers in Rusland kunt kopen. Een maand geleden kreeg ik Dark Ale in Ashan en onlangs Coopers Best Extra Stout in RusBir.

Coopers Dark Ale (Adelaide, Australië) – 4,5/9,6 Aroma van karamel en een beetje hout. Smaak is matig droog en vol, ondanks de lichte ENS. In de afdronk koffie, hout, karamel en tabak. Rijk genoeg voor de stijl van Engelse brown ale, zonder extremisme – alles is zacht en evenwichtig. A- rating.

Coopers Best Extra Stout Limited Edition (Adelaide, Australië) – 6,3/13,4 Qua stijl bestempeld als Foreign Stout (zoals gewoonlijk, hallo Guinness!) Gebrand en licht eikachtig aroma. De smaak is droog, zoals het hoort met een gebrande afdronk, maar met merkbare hop. De afdronk voegt eikenschors en koffie toe. Een interessant en, alweer, evenwichtig bier. A- rating.

Summary
Review Date
Александр Иджон
Coopers Best Extra Stout
Author Rating
51star1star1star1star1star

Оставить комментарий

Вам может понравиться